Search
Close this search box.

Trgovački lanac Bingo

Udruženim djelovanjem “Zajedno za šape” 

Bingo i Selt BH donirali 40 tona hrane za pse azilima u BiH

Kroz projekat „Zajedno za šape“, koji organizuje kompanija „SELT BH“, u partnerstvu sa trgovačkim lancem Bingo,  te brendovima „PrimaDog“ i „PrimaCat“, kupci Bingo trgovina su kupovinom bilo kojeg proizvoda iz asortimana „PrimaDog“ i „PrimaCat“ doprinijeli akciji prikupljanja sredstava za pomoć azilima za pse u Bosni i Hercegovini.

U okviru projekta „Zajedno za šape“, prikupljeno je ukupno 40.000 kg suhe hrane za pse. Selt BH i Bingo su već uručili donacije od po 10.000kg suhe hrane za pse u azilima u Banjoj Luci, Zenici i Mostaru. Donacijom posljednje, četvrte količine od 10.000kg suhe hrane za pse azilu „Nirina“ u Tuzli, krunisali su projekat „Zajedno za šape“.

Prilikom primopredaje donacije tuzlanskom azilu za pse održana je konferencija za medije, na kojoj su organizatori predstavili rezultate projekta: „Zahvaljujemo svim kupcima koji su, kupovinom proizvoda iz asortimana „PrimaDog“ i „PrimaCat“, podržali ovaj projekat. Velika zahvala pripada i društveno odgovornoj kompaniji „BINGO“, koja je partnerski nastupila i učinila ovaj projekat mogućim. Također, zahvaljujemo se uposlenicima i aktivistima azila „Nirina“ koji svakodnevno, svojim nesebičnim humanitarnim radom, olakšavaju živote napuštenih životinja i u ovom azilu uljepšavaju boravak naših krznenih prijatelja“ rekao je Eldin Fatić, direktor kompanije Selt BH.

Tatjana Paunoski, rukovodilac službe trade marketinga Binga istakla je korporativnu empatiju prema kućnim ljubimcima: „Mi posebnu pažnju posvećujemo kategoriji hrane za kućne ljubimce, ne samo kroz raznovrsnost asortimana koji smo obogatili novim artiklima-nosiocima ovog projekta, nego i kroz društveno odgovorne projekte. U narednoj godini ćemo još intenzivnije raditi na ovom području, kroz niz aktivnosti koji će se svidjeti našim kupcima koji imaju ljubimce.“

U tuzlanskom azilu su veoma angažovani i predani poslu volonteri, a jedna od njih je i Lejla Majdančić: „Kao udruženje koje postoji već 12 godina, i jednako dugo se muči sa oskudnim resursima uz istovremeni rast troškova, moramo istaći da ovakve akcije olakšavaju i pospješuju našu egzistenciju. Veliko hvala kompanijama „SELT BH“, „Bingo“, te brendovima “PrimaDog” i “PrimaCat” na iskazivanju empatije i svjesnosti o pravoj važnosti azila širom Bosne i Hercegovine. Drago nam je da ovakve društveno odgovorne kompanije postoje, te nam daju vjetar u leđa – a sa istih skidaju dozu tereta. Radujemo se svim narednim akcijama i rado ćemo učestvovati u njima!“. Volonter Leon Crossan je istakao važnost ovog azila sa aspekta udomljavanja: „Želim da naglasim da je Udruženje “Nirina” tokom svog djelovanja od 12 godina uspjelo udomiti preko 2000 pasa spašenih sa tuzlanskih ulica. Ističem važnost ovog azila jer bez njihovog postojanja još 300 dodatnih pasa bi bilo na ulicama.”

Ovom prilikom kompanija „Selt BH“ je najavila da neće stati na ovom projekt. Uz brendove PrimaDog i PrimaCat radit će slične aktivnosti, sa trajnim rješenjima za napuštene životinje.

Prijava na Bingo-Newsletter

Prijavom na naš newsletter primat će te obavijesti o novim akcijama, nagradnim igrama, novostima, oglasima.

Loading
Prijavom na naš newsletter primat će te obavijesti o novim akcijama, nagradnim igrama, novostima, oglasima.

Loading