Search
Close this search box.

Trgovački lanac Bingo

Porodilištu UKC Tuzla uručena donacija od 10.000 KM

Prirodna izvorska voda Leda i Bingo udružili snage u humanitarnoj akciji “Sve za naše bebe”

Iznos od 20.000 KM je rezultat zajedničke akcije prirodne izvorske vode Leda i najvećeg trgovačkog lanca u Bosni i Hercegovini „Sve za naše bebe“ koja je trajala od 1. juna do 31. jula 2023. godine..

Cilj ove hvalevrijedne inicijative bio  je prikupiti sredstva za podršku porodilištima u Bosni i Hercegovini, sa posebnim fokusom na Kantonalnu bolnicu Zenica i Univerzitetski klinički centar Tuzla.

U porodilištu Univerzitetsko-kliničkog centra Tuzla danas vlada radosna atmosfera, jer je grad bogatiji za osam novih stanovnika, a dodatni razlog za slavlje je i donacija.

„Donirana sredstva bit će iskorištena za nabavku neophodne medicinske opreme na porodilištu, odjeljenju za novorođenčad i porođajnom odjeljenju Klinike za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla“, istakao je pomoćnik direktora za medicinske poslove Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, doc.dr. med.sc. Igor Hudić.

Tokom trajanja ove humanitarne akcije, svaka kupovina bilo koje boce Leda vode u prodavnicama Bingo rezultirala je donacijom od 0,10 KM za podršku porodilištima u Bosni i Hercegovini.


“U organizaciji kompanija Leda i Bingo uspješno je provedena humanitarna akcija “Sve za naše bebe”.  Zahvaljujemo kupcima koji su prepoznali ovu humanitarnu akciju i kupovinom vode Leda donirali sredstva za odjel ginekologije i porodiljstva. Leda uvijek nastoje pomoći onima kojima je najpotrebnije, a posebno smo osjetljivi na potrebe naših najmlađih. Ovom donacijom ćemo pomoći da novorođene bebe što ugodnije započnu svoj životni put.“, riječi su Franje Knezovića, predstavnika kompanije Leda.

Iz kompanije Bingo naglašavaju da ova donacija predstavlja konkretan rezultat solidarnosti i podrške građana koji su se uključili u ovu humanitarnu akciju. „Radujemo se uvijek projektima poput ovoga i trudimo se da podstaknemo naše partnere na aktivnosti koje za cilj imaju podršku onima kojima je to najviše potrebno. Ovo je jedna od mnogih donacija koje je naša kompanija samostalno ili u saradnji sa partnerima osigurala za UKC Tuzla.“, izjavila je Tatjana Paunoski, rukovodilac službe trade marketinga Binga.

Preostali dio novca, tačnije 10.000 KM bit će doniran Kantonalnoj bolnici Zenica 16. augusta.

Prirodni sokovi u Bingu

Uživajte u bogatstvu različitih prirodnih okusa sa Premium sokom od višnje, jabuke kao i Sibirske aronije

Prijava na Bingo-Newsletter

Prijavom na naš newsletter primat će te obavijesti o novim akcijama, nagradnim igrama, novostima, oglasima.

Loading
Prijavom na naš newsletter primat će te obavijesti o novim akcijama, nagradnim igrama, novostima, oglasima.

Loading