Search
Close this search box.

Trgovački lanac Bingo

Bingo opremio sobu za učenice JU Zavod za odgoj i obrazovanje osoba sa smetnjama u psihičkom i tjelesnom razvoju Tuzla

Kompanija Bingo d.o.o.  Tuzla je  prepoznatljiva kao društveno odgovorna kompanija u svim segmentima poslovanja.  U saradnji sa JU Zavod za odgoj i obrazovanje osoba sa smetnjama u psihičkom i tjelesnom razvoju Tuzla,  ova najveća domaća poslovna grupacija već duži niz godina realizuje projekate koji imaju za cilj stvaranje boljih uslova za odgoj i obrazovanje djece sa teškoćama u razvoju.

„Danas predstavljamo projekat uređenja sobe u vrijednosti od 5.000.00 KM, u kojoj će boraviti učenici JU Zavod za odgoj i obrazovanje osoba sa smetnjama u psihičkom i tjelesnom razvoju Tuzla, koji se nalaze na internatskom smještaju. Novoopremljena soba će biti od velikog značaja za učenike, roditelje i nastavnike jer će omogućiti bolji, ljepši boravak i san.“ Kazala je direktorica Zavoda Selma Hodžić.

U lijepom i obnovljenom ambijentu sobe koju je Bingo obnovio od danas će uživati dvije učenice koje su presretne što su osim klasično uređene sobe dobile i ljuljačku u kojoj mogu provoditi slobodno vrijeme.

Iz kompanije Bingo kažu da dugo sarađuju sa Zavodom. Tatjana Paunoski, rukovodilac službe Trade marketinga Binga još je izrazila zadovoljstvo što mogu biti dio odrastanja djece i mladih:

 „Kroz naše poslovanje konstantno pokazujemo empatiju i razumijevanje prema najranjivijim kategorijama. Bingo je član lokalne zajednice, a našim društvenim angažmanom radimo na poboljšanju uslova života, školovanja i rada za sve članove, a posebno djece i mladih ljudi“

Otvorenju sobe su prisustvovali i učenici koji su za predstavnike kompanije Bingo i svoje nastavno osoblje i menadžment Zavoda pripremili prigodan program izvodeći dvije muzičke numere.

Prijava na Bingo-Newsletter

Prijavom na naš newsletter primat će te obavijesti o novim akcijama, nagradnim igrama, novostima, oglasima.

Loading
Prijavom na naš newsletter primat će te obavijesti o novim akcijama, nagradnim igrama, novostima, oglasima.

Loading