Search
Close this search box.

Trgovački lanac Bingo

YEEP projekat- Kompanija Bingo nastavlja podržavati mlade na njihovom putu ka samostalnosti

Deset mladih osoba u okviru projekta YEEP SOS Dječijih sela BiH imali su priliku posjetiti Bingo, najveću kompaniju u Bosni i Hercegovini i upoznati se sa radom kompanije, kao i odjelima i proizvodnjom. Cilj posjete je aktivna priprema mladih za tržište rada i radionica na temu pripreme za razgovor za posao.

Mladi su prilikom posjete obišli sve sektore u zgradi uprave kompanije Bingo- HR odjel, odjel za finansije, prodaju, marketing, a imali su i iznimnu čast upoznati vlasnika kompanije Bingo gospodina Senada Džambića. Džambić je razgovarao sa mladima i motivisao ih na njihovom putu ka samostalnosti, uz obećanje i napomenu da će kompanija Bingo nastaviti podržavati mlade ljude kao i godinama unazad.

“Sretni smo da imamo prijatelje kao što je komanija Bingo koji već dugi niz godina nastavljaju pružati podršku djeci I mladima na njihovom putu ka samostalnosti. U SOS Dječijim selima BiH uvijek osluškujemo želje mladih dok istovremeno pratimo tržište rada kako bismo im pomogli da sutra lakše pronađu posao i budu vrijedni članovi zajednice koji će svojim ličnim razvojem i uspjehom doprinijeti jačanju cijelog društva. Hvala našim prijateljima iz kompanije Bingo što su i ovoga puta prepoznali potrebe mladih i što su bili sjajni domaćini.” Izjavio je Damir Mahmić, menadžer projekta YEEP.

U sklopu posjete održana je još jedna radionica na temu “Priprema za razgovor za posao” tokom koje su mladi imali priliku naučiti kako i na koji način se pripremiti za razgovor za posao te kako se kvalitetno predstaviti na samom intervjuu. Voditeljica ljudskih resursa kompanije Bingo Andrijana Bukvarević nesebično je podijelila sa mladima svoja iskustva i savjete koji će im sigurno biti značajni i učiniti ih konkurentnijima na tržištu rada. Ovo je šesta radionica za mlade sa kompanijom Bingo, a u narednom period planirane su još dvije radionice.

„Sa mladima iz projekta YEEP održavamo online ili live radionice, sa temama koje ih pripremaju za poslovni svijet, a koje su vezane za zapošljavanje, pisanje biografije, profesionalni pristup intervjuima, informisanje o zakonskim propisima koje kompanije moraju primjenjivati i sl. Pripremamo ih za izazove sa kojima se potencijalno mogu suočavati u poslovnom svijetu, ukazujemo na važnost ličnog razvoja, te profesionalizma u poslovnom svijetu generalno. Nastojimo ih ohrabriti kako da zadrže svoj integritet, da budu jedinstveni, motivisani, spremni za razvoj i učenje, prilagodljivi i profesionalni. Raduje nas da su mladi puni pitanja, otvoreni i radoznali, čime je nama olakšan rad tokom radionica, ali i činjenica da nam na tržište rada dolazi omladina željna znanja, napredovanja i razvoja. I ponosni smo što upravo mi kao tržišni lider, možemo naše dobre prakse približiti mladima, posebno što su to naši prijatelji i partneri sa kojima dugo sarađujemo.“, izjavila je Andrijana Bukvarević, Rukovodilac Službe ljudskih resursa kompanije Bingo.

Mladi su bili presretni što su usvojili nova znanja i vještine i imali priliku posjetiti jednu od najuspješnijih kompanija u Bosni i Hercegovini. Nakon radionice svi su zajedno obišli Bingo ZOO centar gdje su mladi uz rukovodioca, veterinarku ZOO vrta, imali priliku  po prvi put uživo vidjeti neke vrste životinje a oni najhrabriji dobili su prliliku držati zmije i guštere. Domaćini, predstavnici kompanije Bingo su za sve pripremili i zajednički ručak uz razgovor i druženje.

Iz Organizacije SOS Dječijih sela BiH od srca se zahvaljuju kompaniji Bingo na dugogodišnjoj podršci u zajedničkoj misiji da bh društvo učine boljim mjestom za buduće generacija.

Prijava na Bingo-Newsletter

Prijavom na naš newsletter primat će te obavijesti o novim akcijama, nagradnim igrama, novostima, oglasima.

Loading
Prijavom na naš newsletter primat će te obavijesti o novim akcijama, nagradnim igrama, novostima, oglasima.

Loading