Search
Close this search box.

Trgovački lanac Bingo

YEEP projekat- Kompanija Bingo nastavlja podržavati mlade na njihovom putu ka samostalnosti

Deset mladih osoba u okviru projekta YEEP SOS Dječijih sela BiH imali su priliku posjetiti Bingo, najveću kompaniju u Bosni i Hercegovini i upoznati se sa radom kompanije, kao i odjelima i proizvodnjom. Cilj posjete je aktivna priprema mladih za tržište rada i radionica na temu pripreme za razgovor za posao.

Mladi su prilikom posjete obišli sve sektore u zgradi uprave kompanije Bingo- HR odjel, odjel za finansije, prodaju, marketing, a imali su i iznimnu čast upoznati vlasnika kompanije Bingo gospodina Senada Džambića. Džambić je razgovarao sa mladima i motivisao ih na njihovom putu ka samostalnosti, uz obećanje i napomenu da će kompanija Bingo nastaviti podržavati mlade ljude kao i godinama unazad.

“Sretni smo da imamo prijatelje kao što je komanija Bingo koji već dugi niz godina nastavljaju pružati podršku djeci I mladima na njihovom putu ka samostalnosti. U SOS Dječijim selima BiH uvijek osluškujemo želje mladih dok istovremeno pratimo tržište rada kako bismo im pomogli da sutra lakše pronađu posao i budu vrijedni članovi zajednice koji će svojim ličnim razvojem i uspjehom doprinijeti jačanju cijelog društva. Hvala našim prijateljima iz kompanije Bingo što su i ovoga puta prepoznali potrebe mladih i što su bili sjajni domaćini.” Izjavio je Damir Mahmić, menadžer projekta YEEP.

U sklopu posjete održana je još jedna radionica na temu “Priprema za razgovor za posao” tokom koje su mladi imali priliku naučiti kako i na koji način se pripremiti za razgovor za posao te kako se kvalitetno predstaviti na samom intervjuu. Voditeljica ljudskih resursa kompanije Bingo Andrijana Bukvarević nesebično je podijelila sa mladima svoja iskustva i savjete koji će im sigurno biti značajni i učiniti ih konkurentnijima na tržištu rada. Ovo je šesta radionica za mlade sa kompanijom Bingo, a u narednom period planirane su još dvije radionice.

„Sa mladima iz projekta YEEP održavamo online ili live radionice, sa temama koje ih pripremaju za poslovni svijet, a koje su vezane za zapošljavanje, pisanje biografije, profesionalni pristup intervjuima, informisanje o zakonskim propisima koje kompanije moraju primjenjivati i sl. Pripremamo ih za izazove sa kojima se potencijalno mogu suočavati u poslovnom svijetu, ukazujemo na važnost ličnog razvoja, te profesionalizma u poslovnom svijetu generalno. Nastojimo ih ohrabriti kako da zadrže svoj integritet, da budu jedinstveni, motivisani, spremni za razvoj i učenje, prilagodljivi i profesionalni. Raduje nas da su mladi puni pitanja, otvoreni i radoznali, čime je nama olakšan rad tokom radionica, ali i činjenica da nam na tržište rada dolazi omladina željna znanja, napredovanja i razvoja. I ponosni smo što upravo mi kao tržišni lider, možemo naše dobre prakse približiti mladima, posebno što su to naši prijatelji i partneri sa kojima dugo sarađujemo.“, izjavila je Andrijana Bukvarević, Rukovodilac Službe ljudskih resursa kompanije Bingo.

Mladi su bili presretni što su usvojili nova znanja i vještine i imali priliku posjetiti jednu od najuspješnijih kompanija u Bosni i Hercegovini. Nakon radionice svi su zajedno obišli Bingo ZOO centar gdje su mladi uz rukovodioca, veterinarku ZOO vrta, imali priliku  po prvi put uživo vidjeti neke vrste životinje a oni najhrabriji dobili su prliliku držati zmije i guštere. Domaćini, predstavnici kompanije Bingo su za sve pripremili i zajednički ručak uz razgovor i druženje.

Iz Organizacije SOS Dječijih sela BiH od srca se zahvaljuju kompaniji Bingo na dugogodišnjoj podršci u zajedničkoj misiji da bh društvo učine boljim mjestom za buduće generacija.

Akcijska ponuda cvijeća

Obogatite vaš dom ili obradujte dragu osobu ukrasnim cvijećem iz Bingo ponude. Do 12. aprila ili

Prijava na Bingo-Newsletter

Prijavom na naš newsletter primat će te obavijesti o novim akcijama, nagradnim igrama, novostima, oglasima.

Loading
Prijavom na naš newsletter primat će te obavijesti o novim akcijama, nagradnim igrama, novostima, oglasima.

Loading