Search
Close this search box.

Trgovački lanac Bingo

Počela izgradnja još jednog tržnog centra kompanije ‘Bingo’ na području TK

Općina Banovići izdala je rješenje za izvođenje radova na izgradnji poslovnog objekta kompanije Bingo d.o.o. Tuzla, čime je ozvaničen početak izgradnje najvećeg tržnog centra u Banovićima. Ovo odobrenje danas je predstavnicima trgovinskog lanca ‘Bingo’ iz Tuzle uručio općinski načelnik Banovića dr. Bego Gutić.
Izdavanjem rješenja kompaniji Bingo je omogućen početak izvođenja građevinskih radova na lokaciji u ulici Armije BiH, na ulazu u gradsko područje Banovića iz pravca Živinica.
Ovo je treći objekat kompanije Bingo koji se gradi u Banovićima i bit će najveći do sada tržni centar u ovom gradu. U okviru tržnog centra bit će potrebna i nova radna snaga i planirano je zaposlenje za 50 do 70 osoba.

“Kompanija poput Binga za Banoviće znači puno jer to prije svega znači novo zapošljavanje ali i bolji i brži budući investicijski razvoj naše općine.” – kazao je pomoćnik Općinskog načelnika Amir Mrkonjić i naglasio da će Općina nastaviti politiku subvencioniranja svih investicija na području općine i olakšavanja procedura prilikom obezbjeđenja potrebnih dozvola za izgradnju.
Bingo je u Banovićima prisutan već 20 godina. Četvrti objekat, odnosno prvi tržni centar protezat će se na 6.500 metara kvadratnih, od čega će na 4.100 metara biti hipermarket.
U tržnom centru Bingo planiran je restoran sa 120 sjedećih mjesta, igraonica i dodatni prateći sadržaj, te veliki parking prostor sa 200 parking mjesta, tako da će ovo biti jedno lijepo mjesto porodičnog okupljanja i odlične kupovine. Kada je u pitanju hipermarket planiran je gastro odjel, mesnica, delikates i sve ono što je u ponudi u Bingo hipermarketima.
Izgradnja tržnog centra trebala bi biti završena do kraja ove godine, a nove investicije će se nastaviti i u narednom periodu.

Prijava na Bingo-Newsletter

Prijavom na naš newsletter primat će te obavijesti o novim akcijama, nagradnim igrama, novostima, oglasima.

Loading
Prijavom na naš newsletter primat će te obavijesti o novim akcijama, nagradnim igrama, novostima, oglasima.

Loading