U želji da prenesemo potpuno iskustvo kataloga Priče iz podruma, u saradnji sa našim partnerom Andrea & Giovanni pripremili smo vinsku promociju u odabranim Bingo trgovinama širom Bosne i Hercegovine. Posjetitelji će moći isprobati vrhunsku Žilavku i vrhunsku Blatinu, te saznati više o njihovoj tradiciji i načinu proizvodnje.
Uz to, za svaku kupljenu bocu vina tokom promocije kupci dobijaju gratis pumpicu za vino.
Datum: 22.11.
Lokacija: BCC Tuzla
Vrijeme: 15:00 – 17:00
Žilavka Andrija je pažljivo odabrano i njegovano vino proizvedeno od “čuvene” autohtone sorte Žilavka. Ovo hercegovačko vino karakterizira punoća tijela, elegantna voćnost i dugačak okus koji se zadržava u ustima. Ravnoteža između toplih dana i hladnih noći omogućava da Žilavka Andrija preuzme najbolje od jesenskog sunca i očuva svoju svježinu. Sa zrelom strukturom tanina te njegovanjem u inoxu i hrastu ovo vrhunsko bijelo vino ima izuzetan potencijal odležavanja.
Gastro preporuka:
Žilavka Andrija se pije na temperaturi od 12 do 14°C.
Ovo vino odlično prati jela ispod peke, riječne i morske delicije, te pečeno meso, kao što je janjetina i teletina.
Blatina Andrija je moćno i vatreno vino juga proizvedeno od autohtone sorte Blatine. Ovo hercegovačko vino izvrsno se snalazi u hrastovim bačvama u kojima polagano zrije minimalno dvije godine i tako razvija svoj poznati bouquet. Pažljivo je i odnjegovano vino izraženog tijela koje odlikuje rubin crvena boja. Također, brzo će vas osvojiti harmoničan i svjež okus koji je glavni razlog zašto u ovom vinu uživa širok krug ljubitelja crvenih vina.
Gastro preporuka:
Blatina Andrija se pije na temperaturi 16 do 18°C.
Ovo vino odlično prati jela narodne kuhinje, zrele sireve, pečenu janjetinu i divljač.




