Search
Close this search box.

Trgovački lanac Bingo

Bingo ponovo omogućio siguran plasman voća domaćih proizvođača

Danas je Svjetski dan jabuke. Dan posvećen kraljici voća. Jabuke su samo jedna od više vrsta voća koje kooperanti iz Gradiške, Kozarske Dubice, Kostajnice i Prijedora uspješno plasiraju na tržište BiH i to zahvaljujući saradnji sa kompanijom Bingo.

Bingo kontinuirano podržava domaće poljoprivredne proizvođače plasmanom njihovih proizvoda u cijeloj Bosni i Hercegovini, a već godinama ostvaruje uspješnu saradnju, kroz otkup, i sa proizvođačima povrća sa područja Gradiške, Laktaša i Srpca.

Ovogodišnja sezona otkupa voća i povrća domaćih poljoprivrednika privodi se kraju. U toku je prikupljanje i skladištenje 2000 tona poljoprivrednih proizvoda, što je količina za čiju distribuciju je potrebno više od 400 šlepera. U otkupljenim proizvodima najviše su zastupljene jabuke, sa više od 4 miliona voćki, koje će biti dostupne u Bingo prodajnim objektima u cijeloj BiH.

Otkupljeno voće i povrće kompanija Bingo skladišti u hladnjači svog distributivnog centra u Kozarskoj Dubici, koji je sa kapacitetom od 12.000 tona najveći u Bosni i Hercegovini. U sklopu ovog centra nalaze se 34 komore i šest komora za dozrijevanje banana sa sortirnicama za kalibriranje i čišćenje voća i povrća.

Mi već godinama pružamo podršku i finansijsku sigurnost domaćim poljoprivrednicima otkupom njihovih proizvoda za maloprodaju, ali i za industrijsku proizvodnju. Distributivni centar s najmodernijom hladnjačom je namjenski izgrađen na ovoj lokaciji s ciljem razvijanja infrastrukture potrebne za dalji razvoj domaćih proizvođača. Misija kompanije Bingo, najvećeg domaćeg trgovačkog lanca je obezbijediti siguran plasman domaćih proizvoda poljoprivrednicima iz svih dijelova Bosne i Hercegovine, te tako učiniti dostupnim što više domaćih, kvalitetnih i svježih proizvoda potrošačima.“, istakao je Damir Kunosić, direktor za razvoj sestrinskih kompanija Bingo.

Imamo sreće što radimo s kompanijom Bingo, dosta proizvođača iz ove regije je odlučilo surađivati s njima. Voće se direktno sa plantaža šalje u Bingo distributivni centar u Kozarskoj Dubici, a kasnije naravno se distribuira u Bingo prodajne objekte širom BiH. Kvalitet domaćeg voća krajnji potrošači sasvim sigurno prepoznaju.“ – izjavio je Dragoja Dojčinović, predsjednika Udruženja voćara Republike Srpske.

Održavajući i investirajući u hladnjače, te stavljanjem na raspolaganje deficitarnih sredstava koji su potrebni voćarima, Bingo je i u ovoj sezoni ponovo omogućio siguran plasman i skladištenje svih sorti koje poljoprivrednici uzgajaju na području Kozarske Dubice, ali i ostalih gradova.

Kontinuiranim otkupom kultura koje se uzgajaju u našoj zemlji, Bingo podržava ekonomsku stabilnost zbog sigurne isplate kooperantima, a svojim kupcima širom Bosne i Hercegovine osigurava domaće, svježe i cjenovno pristupačno voće i povrće.

Prijava na Bingo-Newsletter

Prijavom na naš newsletter primat će te obavijesti o novim akcijama, nagradnim igrama, novostima, oglasima.

Loading
Prijavom na naš newsletter primat će te obavijesti o novim akcijama, nagradnim igrama, novostima, oglasima.

Loading