Super ponuda – orhideja II štapa

Elegantan i egzotičan cvijet koji već neko vrijeme najpoželjniji cvijet u interijeru, ukrašava svaki kutak prirodnim i profinjenim dodirom istovremeno. Svježina zelenila i prekrasni mesnati listovi te nježne latice neodoljivih pastelnih nijansi. Ali orhideje imaju reputaciju osjetljivih i teških kućnih biljki za održavanje. Njega orhideja je malo drugačija nego za ostale kućne biljke, ali uz adekvatne savjete, ona može cvasti godinama u vašem domu.
– Pronađite u svome domu mjesto koje ima puno prirodnog svjetla, poput prozorske daske, pa će cvasti nekoliko puta godišnje. Ali budite oprezni i pazite da orhideja ne bude izložena jakom suncu koje bi moglo štetiti najviše listovima. Ako vidite da se to događa bolje je ostaviti je ipak na istom mjestu, ali staviti zavjese između prozora i orhideje.
– Orhideji treba voda da procvjeta, ali joj ne odgovara da je obilno i često zalijevate. Tlo održavajte vlažnim i zalijevajte ga tek kad vidite da se supstrat počinje sušiti i kada primijetite da korijen potpuno pobijeli. Njihovi debeli mesnati listovi zadržavaju vodu, pa ne brinite da će se osušiti. Zalijevajte je vodom sobne temperature. Ono što nikada ne smijete jest stavljati je pod mlaz vode. Orhideje je najbolje “potapati” – uzmete posudu veću od one u kojoj je orhideja, napunite je vodom sobne temperature te stavite saksiju s orhidejom da se natapa oko 20 minuta. Izvadite je iz vode i ocijedite te vratite na mjesto. 
– Većini orhideja idealna je sobna temperaturu od oko 22 °C, te je bitno da se ona nikada ne spusti ispod 10 °C kao ni da je iznad 30 °C. Naravno, ono što im je potrebno je jako vlažno okruženje jer tako najbolje cvjetaju (između 60 i 80% vlage u zraku), jer su njihovo prirodno stanište tropska i suptropska područja u kojima je vlažnost zraka vrlo visoka.
– Orhidejama ne treba velika saksija da narastu, ustvari dovoljno je da ostane u istoj maloj saksiji u kojoj ste je nabavili. Ako je riječ o plastičnoj saksiji, još bolje jer ćete tako prilikom presađivanja lakše ukloniti splet korijenja. Bilo bi dobro da je saksija od prozirne plastike, kako biste uvijek mogli vidjeti u kakvom je stanju korijen. Dodatni bonus za uspjeh orhideje je saksija s rupicama kako bi zrak bolje strujao između korijenja. Znak da morate presaditi orhideju je kada supstrat između korijenja premekan i pretvoren u kašu.

Spisak odabranih Bingo trgovina u kojima je moguće pronaći orhideju za dva štapa po cijeni od 6,55 KM u periodu od 19. do 28.10. ili do isteka zaliha pronađite u nastavku.


Prijava na Bingo-Newsletter

Prijavom na naš newsletter primat će te obavijesti o novim akcijama, nagradnim igrama, novostima, oglasima.

Loading
Prijavom na naš newsletter primat će te obavijesti o novim akcijama, nagradnim igrama, novostima, oglasima.

Loading