Search
Close this search box.

Trgovački lanac Bingo

Predstavljen vrhunski program petog ZENICA SUMMER FEST-a

Kompanija Bingo Zlatni sponsor festivala

U Gradskoj upravi Zenice jučer je održana najavna konferencija u povodu održavanja međunarodne kulturno-zabavne manifestacije ZENICA SUMMER FEST.

Ovogodišnji ZENICA SUMMER FEST počinje 29. jula u 20:30 sati, svečanim otvaranjem i vatrometom te koncertom regionalno poznate zvijezde pop muzike Nine Badrić.

Zatvaranje festivala planirano je 17. avgusta, kada će na Trgu Alije Izetbegovića nastupiti Petar Grašo.

Festival se održava peti put od njegovog osnivanja, a inicijativu je pokrenuo gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović.

Kada sam preuzeo funkciju gradonačelnika, ovo je bio mrtav grad. Omladina je da bi se zabavila išla u puno manje gradove od Zenice. Pozivam naše građane, ali i goste iz regije da posjete festival i uživaju u zaista kvalitetnim sadržajima. Osim zabavnog karaktera, festival će doprinijeti i povećanju ugostiteljskih i drugih usluga naših privrednika, a u konačnici i većem prihodu“, kazao je gradonačelnik Kasumović.

Cilj festivala je da, tokom toplih julsko/avgustovskih dana, animira Zeničane i posjetioce iz drugih gradova Bosne i Hercegovine i regiona.

Osvrćući se na prethodna izdanja festivala Nandino Škrbić, direktor Javnog preduzeća „RTV Zenica“ d.o.o. Zenica je u ime tehničkog realizatora istakao: „Sa sigurnošću možemo reći da smo napravili brand po imenu ZENICA SUMMER FEST. Naši sugrađani s nestrpljenjem očekuju svako novo izdanje festivala, a naša brojna dijaspora planira godišnje odmore i dolaske u Zenicu u vrijeme održavanja festivala“.  

Pomoćnica Gradonačelnika za socijalnu zaštitu, stambene poslove i društvene djelatnosti i predsjednica Organizacionog odbora festivala Sumea Mujkanović predstavila je prisutnima program festivala.

Koncept festivala je od samog početka podrazumijevao da imamo sadržaje za sve uzraste i sve kategorije naših građana. Ove godine imamo 26 programa, od čega se pet programa odnosi na djecu i mlade“, naglasila je Mujkanović.

Prvi put ZSF ima podršku najveće bh. kompanije, Bingo d.o.o. :”U Zenici smo prisutni od 2007. godine i ove godine slavimo petnaest godina poslovanja u ovom gradu. Više stotina Zeničana radi u našoj kompaniji i učešćem u ovom festivalu htjeli smo doprinijeti kvaliteti festivala, a kako vidimo veoma je sadržajan i sa odličnim izvođačima, što znači da smo i uspjeli. Podržavamo dosta kulturno-zabavnih, sportskih i drugih događaja, ali ovo je sigurno najveći i po sadržaju i po broju programskih dana, a drago nam je što ima dosta domaćih izvođača. Pozivam sve naše uposlenike i kupce da se pridruže festivalu u Zenici. Drago nam je da smo dio ove zeničke ljetne priče te se nadam da ćemo sarađivati i narednih godina.“ kazala je Tatjana Paunoski, rukovodilac službe marketing Binga.

Tradicionalna zenička motorijada će također ove godine biti dio programa ZSF-a, u okviru koje će nastupiti grupe „Zabranjeno pušenje“ i „Atomsko sklonište“.

Grad Zenica je pokrovitelj i organizator festivala, a tehnički realizatori su Javno preduzeće „RTV Zenica“ d.o.o. Zenica i Javno preduzeće za upravljanje i održavanje sportskih objekata d.o.o. Zenica. Partner i sponzor festivala je kompanija Bingo d.o.o. Tuzla.

Prijava na Bingo-Newsletter

Prijavom na naš newsletter primat će te obavijesti o novim akcijama, nagradnim igrama, novostima, oglasima.

Loading
Prijavom na naš newsletter primat će te obavijesti o novim akcijama, nagradnim igrama, novostima, oglasima.

Loading