Search
Close this search box.

Trgovački lanac Bingo

Bilans osme sezone Henkelovog projekta “Zajedno za čiste vode BiH”: iz Miljacke, Bosne, Boračkog i Malog Plivskog jezera uklonjeno više od jedne tone čvrstog otpada, te izvršeno poribljavanje

Posljednja u nizu akcija čišćenja bh. rijeka i jezera u okviru projekta “Zajedno za čiste vode BiH”, koji organizira kompanija Henkel s partnerima, kompanijm Bingo, Ronilačkim klubom Bosna i firmom Eko život, organizirana je proteklog vikenda pored Rimskog mosta na Ilidži. Članovi RK  Bosna tom prilikom  prikupili su više od 250 kg čvrstog otpada.

“Priveli smo kraju osmu sezonu velikog ekološkog projekta kompanije Henkel, zahvaljujući kojem smo očistili dijelove obala i korita rijeke Miljacke kod Mokrog, Boračkog i Malog Plivskog jezera, te rijeke Bosne, gdje smo prikupili više od jedne tone otpada. S ovih lokacija uklonili smo limenke, boce, papire, ostatke kućanskih aparata, automobilske gume i druge vrste čvrstog otpada. Nadamo se da će isto tako čisto okruženje posjetitelji ostaviti nakon što provedu dan, dva ili duže na ovim divnim mjestima”, naglasio je Hrvoje Gavrančić, predsjednik RK Bosna. 

Održivost i zaštita životne sredine su među ključnim vrijednostima kompanije Henkel, koji u tom kontekstu kontinuirano podstiče i pokreće projekte s dugoročnim pozitivnim efektom na lokalnu zajednicu, kao što je projekt “Zajedno za čiste vode BiH”. Osim čišćenja, u okviru ovog projekta izvršeno je poribljavanje autohtonim vrstama ribe u Malom Plivskom jezeru i rijeci Bosni.

’’Zahvalan sam na prilici da se danas okupimo baš na ovom prelijepom mjestu kako bismo obilježili završnu akciju ove sezone i ujedno projekta “Zajedno za čiste vode BiH”. Za sve ove godine prikupili smo na tone otpada i iznova se trudili da vratimo sjaj našim prirodnim bogatstvima. Važno je da se udružujemo oko ovako značajnih tema i da jedni drugima pružamo snagu i inspiraciju. Naš cilj je bio da kroz lični primjer podignemo svijest o značaju očuvanja životne sredine, jer čuvajući naše rijeke i jezera danas, čuvamo prirodu za neke nove generacije. Želim da se zahvalim našim dugogodišnjim partnerima – kompaniji Bingo, RK Bosna i firmi Eko Život na partnerstvu i zajedničkim vrijednostima, potrošačima koji su podržavali akcije kupovinom Persil, Perwoll, Somat i Bref proizvoda i svima koji su učinili da se priča o ovom projektu daleko čuje. Slijedeći Henkelovu Strategiju održivosti, siguran sam da se vidimo povodom neke nove, podjednako važne teme. Čuvajmo prirodu zajedno’’, poručio je Erol Ferović, Key Account Manager u kompaniji Henkel.

Jednake ciljeve i vrijednosti u pogledu zaštite okoliša s Henkelom dijeli i kompanija Bingo, koja je organiziranjem prodajne akcije Henkelovih proizvoda Persil, Perwoll, Somat i Bref  u svojim prodajnim objektima direktno doprinijela realizaciji akcija čišćenja.

„Osam sezona saradnje s Henkelom i ronilačkim klubovima na projektima čišćenja i poribljavanja rijeka i jezera diljem BiH doprinijeli su čišćim vodama i obalama. Stalno isticanje važnosti korištenja ekoloških proizvoda kroz kampanje u maloprodaji sigurno je promijenilo percepciju kupaca koji su ljubitelji i prijatelji prirode. Henkel i Bingo su postali ambasadori ekoloških proizvoda, a zaokružen proces od ponude adekvatnih proizvoda, preko akcija čišćenja, pa do zbrinjavanja otpada iz očišćenih vodenih sredina, prate našu misiju održivog razvoja i društveno odgovornog poslovanja”, kazala je Tatjana Paunoski, rukovodilac službe marketinga Bingo d.o.o. Tuzla.

Za procesuiranje otpada prikupljenog u okviru projekta “Zajedno za čiste vode BiH”, uz poštivanje svih ekoloških standarda, zadužena je kompanija  Eko život.

“Još jednom smo pokazali da zajedničkim snagamo možemo doprijenijeti ljepšoj i čišćoj okolini.

Nadamo se da  će građani prepoznati trud koji je uložen u prethodnim akcijama te da će ubuduće paziti gdje odlažu otpad. Cilj akcije nije samo trenutno očistiti lokalitete, nego i podići svijest građana da loše navike o odlaganju otpada promijene te da brinu o okolišu. Ovim putem izražavamo zadovoljstvo što uz ovako velike kompanije možemo doprinijeti čišćem i zdravijem okolišu za  sadašnje, ali i buduće generacije”, kazala je Edisa Bajramović, predstavnica kompanije Eko život d.o.o. Tuzla.

Prijava na Bingo-Newsletter

Prijavom na naš newsletter primat će te obavijesti o novim akcijama, nagradnim igrama, novostima, oglasima.

Loading
Prijavom na naš newsletter primat će te obavijesti o novim akcijama, nagradnim igrama, novostima, oglasima.

Loading