Search
Close this search box.

Trgovački lanac Bingo

Henkel u akciji “Zajedno za čiste vode BiH”: iz Boračkog jezera uklonjeno 300 kg čvrstog otpada

Zbog svoje raskošne ljepote i brojnih mogućnosti za odmor i rekreaciju, Boračko jezero je jedna od omiljenih turističkih destinacija u Bosni i Hercegovini. Poznato je i kao dugogodišnji dom izviđača, pored kojeg se mladi naraštaji druže, upoznaju prirodu i uče korisne vještine za preživljavanje. Kako bi očuvali njegovu čistoću i otvorili sezonu plivanja, ronjenja i sunčanja u punom sjaju, članovi Ronilačkog kluba Bosna, u okviru projekta “Zajedno za čiste vode BiH” koji organizira kompanija Henkel, već nekoliko godina sprovode akcije čišćenja otpada iz Boračkog jezera i sa njegovih obala.

“Protekli vikend proveli smo na Boračkom jezeru, gdje smo nakon godinu dana ponovo organizirali akciju čišćenja dna i obale na lokaciji Velika plaza, pored kampa. U ovoj aktivnosti je učestvovao 31 ronilac, prikupili smo oko 300 kg čvrstog otpada u vidu plastike, stakla i automobilskih guma. Još jednom smo potvrdili opravdanost ovih akcija. S tim u vezi, pozivamo posjetioce Boračkog jezera, koji uživaju u svim njegovim blagodetima, da čuvaju jezero i njegovu okolinu tako što će otpad odložiti na za to predviđena mjesta”, poručio je Hrvoje Gavrančić, predsjednik RK Bosna.

Nakon čišćenja dijela rijeke Miljacke kod Mokrog i Boračkog jezera, projekt “Zajedno za čiste vode BiH” se nastavlja kroz akcije čišćenja Malog Plivskog jezera kod Jajca i rijeke Bosne pored Sarajeva.

Osim RK Bosna, veliki doprinos realizaciji pomenutog projekta daju i drugi partneri: kompanija Bingo d.o.o. Tuzla u čijim prodajnim objektima je organizirana prodajna akcija Henkelovih proizvoda Persil, Perwoll, Somat i Bref kao podrška akcijama čišćenja, te preduzeće Eko Život d.o.o. Tuzla, koje je zaduženo za ekološko zbrinjavanje otpada.

Akcijska ponuda cvijeća

Obogatite vaš dom ili obradujte dragu osobu ukrasnim cvijećem iz Bingo ponude. Do 12. aprila ili

Prijava na Bingo-Newsletter

Prijavom na naš newsletter primat će te obavijesti o novim akcijama, nagradnim igrama, novostima, oglasima.

Loading
Prijavom na naš newsletter primat će te obavijesti o novim akcijama, nagradnim igrama, novostima, oglasima.

Loading