Search
Close this search box.

Trgovački lanac Bingo

Menadžment Binga zajedno sa kolegama u trgovinama

U godini punoj izazova, kompanija Bingo je na svojstven način iznenadila sve svoje uposlenike.

Više od 100 uposlenika uprave Binga su nekoliko dana pomagali kolegama u trgovinama. Svoj radni dan su proveli radeći sve poslove koji se obavljaju u maloprodaji: punili su police, usluživali na odjelima, radili u skladištu, te bili na usluzi kupcima, koje je ova gesta uprave obradovala.

„Teška je godina iza nas, ali smo se vodili time da su naši uposleni naša najveća snaga. Zato smo kolegama u trgovinama pružili podršku i na terenu. Svi smo se radovali drugačijem radnom danu. A i kupci su se istinski obradovali kada su vidjeli da je stiglo „pojačanje“ u njihove omiljene trgovine. Cilj nam je da  na ovaj način damo dodatnu podršku našim kolegama u  maloprodaji jer smo svi dio velike Bingo porodice. Ovaj način povezivanja menadžmenta i maloprodaje simbolizira  našu  sinergiju  i zajedničku pripadnost. Kao najveća domaća  kompanija u BiH, imamo veliku odgovornost prema našim uposlenim, kupcima i poslovnim partnerima.Sigurni smo da ćemo zajednički prebroditi sve izazove koji su pred nama“, rekao je Edin Ibrahimović, izvršni direktor za biznis operacije kompanije Bingo.

Osim pomoći kolegama u trgovinama, svim uposlenim u grupaciji podijelili su prigodne poklone sa porukom u čijem su sadržaju proizvodi fabrika koje su u vlasništvu Binga, a njihovoj djeci podijelili su novogodišnje paketiće.

„U proteklih sedam dana svih naših 9.000 uposlenih dobili su po paketić u cekeru posebno kreiranom u ove svrhe, sa toplom porukom: „Kroz sve smo prošli zajedno. I dalje ćemo biti zajedno.“ , a njihovoj djeci smo uručili novogodišnje paketiće“, dodao je Ibrahimović.

Iz kompanije kažu da vjeruju da će naredna godina biti uspješnija svima, te su sugrađanima, kupcima i uposlenicima poželjeli puno zdravlja i radosti.

Kompanija Bingo je u 2020. godini nastavila razvoj. Otvorili su pet novih trgovina, uključujući i Bingo City Center u Sarajevu u sklopu kojeg se nalazi najveći hipermarket u Bosni i Hercegovini. Godinu završavaju sa skoro 9.000 uposlenih i 215 poslovnih jedinica.

Prijava na Bingo-Newsletter

Prijavom na naš newsletter primat će te obavijesti o novim akcijama, nagradnim igrama, novostima, oglasima.

Loading
Prijavom na naš newsletter primat će te obavijesti o novim akcijama, nagradnim igrama, novostima, oglasima.

Loading