Search
Close this search box.

Bingo nastavlja pružati podršku domaćim poljoprivrednim proizvođačima kroz otkup diljem BiH

S ciljem podrške domaćim poljoprivrednicima i ove godine kao i u prethodnim godinama Bingo kao najveći domaći lanac trgovina pokrenuo je inicijativu širenja i jačanja saradnje sa domaćim proizvođačima voća i povrća. U julu 2019. godine Bingo je uspostavio još jedan moderni distributivni centar za otkup voća i povrća u Kozarskoj Dubici. Hladnjača ima kapacitet od 12 000 tona i još tokom 2019. godine Bingo je dogovorio saradnju sa dubičkim voćarima.

Ovdje se radi samo o jednom dijelu Bosne i Hercegovine u kojem Bingo vrši otkup poljoprivrednih proizvoda. Godinama postoji ustaljena praksa otkupa proizvoda od poljoprivrednika iz svih regija Bosne i Hercegovine, a samo tokom prošle godine ukupno je otkupljeno preko 18.000 tona različitih poljoprivrednih proizvoda uzgojenih na domaćim gazdinstvima. U 2020. godini Bingo je nastavio saradnju sa proizvođačima sa ovih područja i najavili su očekivanja za nadolazeće sezone. „Misija kompanije Bingo kao najvećeg domaćeg trgovačkog lanca je obezbijediti siguran plasman domaćih proizvoda poljoprivrednicima iz svih dijelova Bosne i Hercegovine, te tako učiniti dostupnim što veći broj domaćih visokokvalitetnih proizvoda našim potrošačima. Direktnim i indirektnim otkupom desetina hiljada tona voća i povrća osiguravamo sigurnost u plasman i razvoj preko 100 domaćih poljoprivrednih proizvođača.“, istakao je Edin Ibrahimović, izvršni direktor za biznis operacije.

Kupci mogu lako prepoznati voće i povrće sa domaćih plantaža, jer svi sezonski proizvodi imaju posebnu oznaku na kojoj je istaknuto da se radi o voću i povrću sa domaćih plantaža.

Ovakve prakse i vizija zajedničkog rasta sa poljoprivrednicima se planiraju razvijati i u narednim godinama, te se očekuje još šira mreža domaćih dobavljača. Iz Binga vjeruju da će potrošači nastaviti prepoznavati važnost i pružati podršku domaćim proizvođačima i poljoprivredi kupujući svježe proizvode koji uspijevaju u našim krajevima i dolaze direktno sa polja u njihove trgovine.

Tatjana Paunoski

Rukovodilac službe marketinga

Head of marketing department

Akcijska ponuda cvijeća

Obogatite vaš dom ili obradujte dragu osobu ukrasnim cvijećem iz Bingo ponude. Do 12. aprila ili

Prijavom na naš newsletter primat će te obavijesti o novim akcijama, nagradnim igrama, novostima, oglasima.

Loading

Prijava na Bingo-Newsletter

Prijavom na naš newsletter primat će te obavijesti o novim akcijama, nagradnim igrama, novostima, oglasima.

Loading