Search
Close this search box.

Trgovački lanac Bingo

Bingo i partneri treću godinu zaredom podržali projekte za podršku udruženjima žena

U periodu od 24. februara do 8. marta kompanija Bingo u saradnji s partnerima projekta Bambi, Persil i Palette, te sa dodatnih nekoliko partnera podržali su udruženja žena na području Bosne i Hercegovine, s ciljem poboljšanja položaja žena u društvu i samoodrživosti udruženja u daljnjem radu.

Podršku projektu su dali i kupci i to kupovinom posebno označenih artikala u Bingo trgovinama.

Ukupan fond za donacije je 16.000 KM, a sedam udruženja je dobilo novac i to: 5.000 KM, 4.000 i 3.000 KM, te četiri donacije jednokratne pomoći od po 1.000 KM.

Ovo je treća godina u kontinuitetu kako kompanija Bingo sa svojim partnerima pomaže udruženja žena. Udruženja za čije projekte su odobrena sredstva su: Udruženje žena „Novi pogled“ iz Mostara, Udruženje žena za ruralni razvoj Zvijezda Vareš, Udruženje žena „Zlatne ruke“ Istočno Sarajevo, Udruženje žena „Solina“ iz Tuzle, , Udruženje građana „Cicmanka“ iz Maglaja, Udruženje žena „Srbac“, Udruženje žena „Vasila“ iz Trebinja.

„Zahvaljujemo kompaniji Bingo na ukazanom povjerenju i podršci našeg projekta „Mi Možemo-Mi Hoćemo“  u iznosu od 5.000,00KM. Kao jedna od najvećih društveno odgovornih kompanija u Bosni i Hrecegovini, kompanija Bingo je pokazala razumijevanje za žene koje su se suočile sa dijagnozom raka dojke  i njihove potrebe sa psihološkog aspekta  dok prolaze kroz period liječenja. Radujemo se na podršci  i hvala vam što ste nas prepoznali i pomogli da naš projekt bude proveden.“, izjavila je Maja Memić predsjednica udruženja Novi Pogled iz Mostara.

„Koristimo priliku da se zahvalimo kompaniji Bingo na ukazanom povjerenju, moram da napomenem da će prodaja slikovnica biti jedan od načina osnaživanja budžeta članica našeg Udruženja, a sama izrada slikovnica je također jedna vrsta radno-okupacione terapije i druženja.  Nadamo se da će naš projekat ispuniti Vaša očekivanja i da će usrećiti i djecu koja budu krajnji korisnici slikovnica s osmjehom.“, izjavila je Likić Adisa predsjednica udruženja žena za ruralni razvoj Zvijezda Vareš.

 Zahvaljujemo svim udruženjima i organizacijama žena koje su poslale projektne prijedloge. Iako praznik koji žene slave diljem svijeta obilježavamo samo jedan dan, on je motiv za ovaj projekat, koji će ženama iz udruženja donijeti benefite svakoga dana, a uslovi njihovog rada će uz finansijsku podršku biti znatno bolji.

“Zahvaljujem našim kupcima i partnerima koji su pomogli realizaciju ovog velikog projekta.“, kazala je Tatjana Paunoski, PR kompanije Bingo.

Akcijska ponuda cvijeća

Obogatite vaš dom ili obradujte dragu osobu ukrasnim cvijećem iz Bingo ponude. Do 12. aprila ili

Prijava na Bingo-Newsletter

Prijavom na naš newsletter primat će te obavijesti o novim akcijama, nagradnim igrama, novostima, oglasima.

Loading
Prijavom na naš newsletter primat će te obavijesti o novim akcijama, nagradnim igrama, novostima, oglasima.

Loading