Search
Close this search box.

Trgovački lanac Bingo

U Tuzli počeo sa radom panoramski točak

Danas je u Tuzli sa radom počeo panoramski točak koji će sve do 20. maja ove godine krasiti Trg slobode. Početak rada su svojim nastupom uveličali članovi i članice Plesnog kluba „Flamenco“ pod vođstvom Namika Trutovića.

Ovim povodom Gradonačelnik Tuzle, Zijad Lugavić, je izjavio: „Osluškivali smo šta su želje naših građanka i građana, i mnogi su htjeli da ponovimo prelijepo iskustvo od prošle godine, kada je Tuzla bila prvi grad u Bosni i Hercegovini koji je ugostio panoramski točak visine 22 metra na svom Trgu slobode. Znamo da je prošle godine panoramski točak privukao više od 30.000 posjetilaca, kako iz Tuzle, tako i iz drugih gradova, jer su nam se javljali posjetioci iz Sarajeva, Mostara, Bijeljine i drugih gradova koji su bili motivisani da dođu u Tuzlu i provedu ugodno vrijeme na našem Trgu slobode i u vožnji panoramskim točkom. Isto tako očekujemo da će i ovog proljeća Tuzla biti destinacija koju će pohoditi mnogi posjetioci. U narednih mjesec i po ćemo svakog vikenda imati brojne sadržaje, za koje smo sigurni da će biti atraktivni za sve generacije“.

Amra Jaganjac, direktorica Turističke zajednice grada Tuzle je izjavila: „I ove godine smo za naše sugrađane pripremili manifestaciju „Proljeće u TuzlI“ koju će ponovo obilježiti panoramski točak, ali i programi i sadržaji koji će se svakog vikenda odvijati kako na Trgu slobode tako i u Gradskom parku. Sve ovo realizujemo zahvaljujući sjanoj saradnji koju je naša Turistička zajednica grada Tuzle ostvarila sa Bingo Grupom, ali i uz podršku Grada Tuzle, javnih ustanova, javno-komunalnih preduzeća i Udruženja obrntika Tuzle, što čini odličan primjer saradnje javnog i privatnog sektora. Pored sajamskih aktivnosti gdje će priliku da se predstave dobiti naši obrtnici, poljoprivredni proizvođači, pčelari, proizvođači meda, kreativci, i poduzetnici, imaćemo i zabavno-animacijske programe za najmlađe koji će uključivati i srednjovjekovne dječije viteške igre. Za vikend 10. do 12. maja ćemo ponovo organizovati i „Tuzlanske dane piva“ sa bogatim muzičkim programom i koncertima, o čemu ćemo vas redovno izvještavati“.

Tatjana Paunoski, Rukovodilac službe Trade marketing u Bingo Group Tuzla je ovom prilikom izjavila: „Kroz partnerstvo  sa Turističkom zajednicom Tuzle realizovali smo jedinstveni projekt u sklopu „Proljeća u Tuzli“- Panoramski točak, koji će dodatno obogatiti iskustvo posjetilaca ove manifestacije. Bingo će ponovo osigurat popuste za vožnju za određeni broj naših kupaca. Naša saradnja je simbol posvećenosti kompanije Bingo unapređenju kvalitete života u lokalnoj zajednici ovaj put turističke ponude grada Tuzla. Već smo dvije godine partneri u organizaciji manifestacije „Zima u Tuzli“. Tu su i „Tuzlanski dani piva“ gdje smo u saradnji s našim poslovnim partnerima i Pivarom Tuzla kreirali centralni proljetni događaj. Naš najveći projekat kojim smo obogatili turističku i kulturnu ponudu grada je zasigurno Sarajevo Film Festival, a Tuzla će i ove godine biti festivalska destinacija“.

U nastavku uslovi za ostvarivanje popusta na kupovinu karte:

Prijava na Bingo-Newsletter

Prijavom na naš newsletter primat će te obavijesti o novim akcijama, nagradnim igrama, novostima, oglasima.

Loading
Prijavom na naš newsletter primat će te obavijesti o novim akcijama, nagradnim igrama, novostima, oglasima.

Loading