Search
Close this search box.

Trgovački lanac Bingo

Akcijom čišćenja rijeke Miljacke kod Mokrog počela osma sezona Henkelovog projekta “Zajedno za čiste vode BiH”

Sarajevo – Na svom putu do Sarajeva rijeka Miljacka protiče kroz prekrasne pejzaže, koji su omiljena destinacija izletnika, ribara i ljubitelja prirode. Daleko od gradske gužve i buke, obale ove rijeke nude toliko željeni mir i odmor za sve generacije. Nažalost, njenu ljepotu nerijetko narušavaju velike količine otpada. Kako bi barem djelimično riješili ovaj problem, članovi Ronilačkog kluba Bosna su proteklog vikenda sproveli akciju čišćenja korita i obale Miljacke u blizini naselja Mokro. Bila je to prva u nizu akcija čišćenja u okviru osme sezone Henkelovog projekta “Zajedno za čiste vode”, koja se i ove godine realizira u partnerstvu s kompanijom Bingo, RK Bosna, te preduzećem Eko život.

 “Tokom ove akcije, u kojoj je učestvovalo 26 ronilaca, prikupljeno je oko 250 kg otpada. Po ko zna koji put razočarani smo lošim navikama pojedinaca kada je riječ o odlaganju otpada. S druge strane, bilo nam je zadovoljstvo doprinijeti čistoći ovog dijela toka Miljacke i vjerujemo da će istinski ljubitelji prirode to znati prepoznati i cijeniti”, kazao je Hrvoje Gavrančić, predsjednik RK Bosna.

U okviru ovog projekta se godinama unazad čiste korita i obale na nekoliko lokacija. Osim Miljacke, tokom ove sezone će biti očišćeni dijelovi Boračkog i Malog Plivskog jezera, te rijeke Bosne. Uprkos kontinuiranim akcijama, te širenju svijesti o značaju propisnog odlaganja otpada, potrebe za ovakvim aktivnostima i dalje postoje.

“Dosadašnji rezultati i informacije s terena ukazali su na potrebu da nastavimo s projektom “Zajedno za čiste vode BiH”. Pred nama je dosta posla u smislu uklanjanja otpada, ali i uvećanja ribljeg fonda putem poribljavanja rijeka i jezera. Na ovaj način ostajemo na putu zaštite životnog okruženja kao jedne od ključnih vrijednosti koju kompanija Henkel njeguje slijedeći vlastitu Strategiju održivosti,” izjavio je Erol Ferović, Key Account Manager u kompaniji Henkel, te naglasio zadovoljstvo zbog nastavka saradnje s dugogodišnjim partnerima na ovom projektu, među kojima je i kompanija Bingo. 

“Jedan od vjesnika proljeća za nas je upravo početak akcije čišćenja bh. voda, kojom ispunjavamo obećanje dato u novembru, kada smo pokrenuli akciju sa kompanijom Henkel, koju realizujemo već osam sezona. Naša zajednička misija je da kroz promotivne aktivnosti uključimo naše kupce u projekat kojim doprinosimo očuvanju okoliša. Raduje nas što ćemo ponovo našim sugrađanima pružiti lijepe lokacije za uživanje u predstojećem ljetu, ali i ukazati na problem nesavjesnog ponašanja prema okolišu”, istakla je Tatjana Paunoski, rukovodilac službe marketinga Bingo d.o.o. Tuzla.

Za uklanjanje otpada s lokacija za čišćenje zadužena je firma Eko život d.o.o. Tuzla, ovlašteni operater sistema za upravljanje ambalažom i ambalažnim otpadom.

“Petu godinu zaredom smo ponosni partner projekta “Zajedno za čiste vode BiH”. Oduvijek nastojimo podržati ovako bitne i uspješne akcije i zadovoljstvo nam je kada i mi sami, kao operater za ambalažu i ambalažni otpad, možemo doprinijeti u očuvanju okoliša. Želim naglasiti da će otpad koji se sakupi za vrijeme kampanje biti propisno i adekvatno zbrinut, te poslan na reciklažu uz pomoć sakupljača koji se nalaze u sistemu Eko života”, kazala je Edisa Bajramović, predstavnica kompanije Eko život d.o.o. Tuzla.

Akcijska ponuda cvijeća

Obogatite vaš dom ili obradujte dragu osobu ukrasnim cvijećem iz Bingo ponude. Do 12. aprila ili

Prijava na Bingo-Newsletter

Prijavom na naš newsletter primat će te obavijesti o novim akcijama, nagradnim igrama, novostima, oglasima.

Loading
Prijavom na naš newsletter primat će te obavijesti o novim akcijama, nagradnim igrama, novostima, oglasima.

Loading