Search
Close this search box.

Trgovački lanac Bingo

Preuzmite svoju besplatnu sadnicu bijelog jasena!

“Posadi svoj hlad” naziv je akcije koju je pokrenula nevladina organizacija “Zeleni razvojni centar”, u okviru koje jedna osoba može da u potpunosti besplatno dobije jednu sadnicu bijelog jasena. Distribuciji i sadnji pomenutih sadnica prethodila je kampanja koja se provodila putem interneta, a u okviru koje su građani/ke imali priliku ostaviti glas podrške i na taj način osigurati svom gradu besplatne sadnice. Generalni cilj jeste sadnja ukupno 300.000 sadnica bijelog jasena u toku 2021. godine.
Građani/ke Tuzle su također učestvovali u ovoj plemenitoj kampanji i na taj način osigurali ukupno 100 sadnica bijelog jasena, koje će potpuno besplatno biti podijeljene stanovnicima ovog grada.
Uz tehničku pomoć i podršku kompanije “Eko život”, projekta “Let’s Do It Tuzla” i kompanije “Bingo”, sve sadnice koje su namijenjene za Grad Tuzlu će biti dijeljene isključivo u petak, 9. aprila 2021. godine, i to prema sljedećem rasporedu:
• Od 10h ispred Bingo Supermarketa “Irac” (bivši TUŠ) – Krečanska bb (50 sadnica)
• Od 11h ispred Bingo Hipermarketa “Sjenjak” – Ismeta Mujezinovića bb (50 sadnica)
Svi građani/ke imaju priliku da preuzmu svoju besplatnu sadnicu tako što će posjetiti jednu od gore pomenutih lokacija u tačno naznačenom terminu. Organizatori navode da je broj sadnica ograničen (ukupno 100 sadnica), te da će biti dijeljene po principu “jedan građanin- jedna sadnica”. Besplatne sadnice se preuzimaju isključivo na gore pomenutim lokacijama, bez potrebe ikakvog najavljivanja dolaska ili rezervacije sadnice. Zavisno od interesovanja lokalnog stanovništva, akcija na gore pomenutim lokacijama će trajati do podjele previđenog broja sadnica.
Važno je napomenuti da su sve sadnice u okviru kampanje “Posadi svoj hlad” nabavljene uz pomoć društveno odgovornih kompanija, institucija i pojedinaca koji prepoznaju važnost zajedničke borbe za čist zrak. Svaka sadnica će biti označena vezicom na kojoj će nalaziti ime donatora, dok sa druge strane vezice svoje ime može upisati građanin koji sadnicu preuzme i zasadi, kao i datum sadnje.
Više o samoj akciji možete saznati putem web stranice www.posadisvojhlad.ba, dok su detaljnije informacije o distribuciji sadnica na području Grada Tuzla dostupne putem Facebook stranica “Eko život” i “Let’s Do It Tuzla”.

Prijava na Bingo-Newsletter

Prijavom na naš newsletter primat će te obavijesti o novim akcijama, nagradnim igrama, novostima, oglasima.

Loading
Prijavom na naš newsletter primat će te obavijesti o novim akcijama, nagradnim igrama, novostima, oglasima.

Loading