Search
Close this search box.

Trgovački lanac Bingo

Bingo i World Vision u humanitarnoj akciji „I dalje ćemo biti zajedno“

850 novogodišnjih paketića za najranjiviju djecu

U sklopu svoje novogodišnje kampanje pod nazivom “I dalje ćemo biti zajedno” najveći trgovački lanac u BiH Bingo nastavlja saradnju sa nevladinom organizacijom World Vision BiH i pokreće novu humanitarnu aktivnost sa ciljem da, nakon godine obilježene mnogim poteškoćama, u živote najranjivije djece donese radost. Ove godine, 850 Bingo paketića idu u ruke socijalno ugroženoj djeci iz manjih sredina u Bosni i Hercegovini.

Paketići će biti podijeljeni u općinama i gradovima Banovići, Doboj, Goražde, Istočna Ilidža, Istočno Sarajevo, Kakanj, Lukavac, Prača, Tarčin i Tuzla. Prilikom podjele paketića, poštivat će se sve epidemiološke mjere, te će se u svakoj zajednici, u saradnji sa školama i partnerima na lokalnom nivou, pronaći najsigurniji način dostavljanja paketića u dječije ruke.

2020. godina je građanima BiH, ali i širom svijeta, donijela mnogo izazova i poteškoća. Mjere uspostavljene u cilju zaustavljanja širenja bolesti COVID-19 najviše su pogodile one najranjivije. Mnoge porodice su izgubile primanja, dok su se djeca suočila sa dodatnim stresom, strahom od siromaštva, distanciranjem od prijatelja, te novim načinom pohađanja nastave u vlastita četiri zida.

“Ova godina je za mnoge obitelji bila veoma teška. Svaki motiv za radost, sada je zaista velik. Drago mi je da ćemo, uz pomoć našeg partnera, najvećeg trgovačkog lanca u BiH Bingo imati priliku ponovo razveseliti mališane kojima poklon paketići znače mnogo”, izjavila je Larisa Klepac, direktorica nevladine organizacije World Vision BiH.

Već treću godinu, Bingo i World Vision BiH zajedno provode novogodišnju aktivnost darivanja najranjivije djece u BiH. Akcijom se ponosi i direktorica marketinga u kompaniji Bingo, Tatjana Paunoski. 

“Već nekoliko godina surađujemo s World Vision. Ovo je projekat koji je obradovao velik broj najranjivije djece i zato imamo snažan motiv da ovu suradnju nastavimo i dalje. Ili, kako slogan kampanje kaže: I dalje ćemo biti zajedno… uz djecu i one kojima je to potrebno. Posebno nas raduje što naši kupci mogu direktno učestvovati u ovom humanom djelu, jer kupovinom paketića sa motivima Bingosa, doprinose ovoj lijepoj priči” , istaknula je Paunoski.

I ove godine, Bingo dio sredstava od prodaje novogodišnjih paketića izdvaja za darivanje najranjivije djece širom BiH. Kupovinom Bingo novogodišnjeg paketića direktno doprinosite humanitarnoj aktivnosti darivanja djece koja drugačije neće primiti novogodišnji poklon.

Novogodišnja humanitarna kampanja „I dalje ćemo biti zajedno“traje od 1. do 25. decembra, 2020. godine.

Prijava na Bingo-Newsletter

Prijavom na naš newsletter primat će te obavijesti o novim akcijama, nagradnim igrama, novostima, oglasima.

Loading
Prijavom na naš newsletter primat će te obavijesti o novim akcijama, nagradnim igrama, novostima, oglasima.

Loading