Search
Close this search box.

Trgovački lanac Bingo

Dubički poljoprivrednici imaju siguran plasman sezonskog voća i povrća u Bingu

Vodeći se svojom izvornom misijom i vizijom domaćeg trgovačkog lanca, kompanija Bingo je od svog nastanka pružala podršku domaćim privrednicima kroz plasman domaćih proizvoda u svojim trgovinama. Osiguravajući moderni distributivni centar za skladištenje i plasman voća sa područja Kozarske Dubice, Bingo je postao pouzdan partner vlasnicima dubičkih gazdinstava.

„Nakon operativnog uspostavljanja otkupne stanice i puštanja u rad hladnjače u Dubici, početni korak bio je organizovanje otkupa jabuke i kruške različitih sorti. Kao konačni rezultat koji je sada vidljiv, više od 30 proizvođača sa područja Kozarske Dubice tokom sezone berbe 2019/2020 osiguralo je plasman preko 2.500 tona samo ovih vrsta voća za potrebe naših trgovina. Održavajući i investirajući u hladnjače, te stavljanjem na raspolaganje deficitarnih sredstava koji su potrebni voćarima, u ovoj sezoni ponovo smo omogućili siguran plasman i skladištenje svih sorta koje poljoprivrednici ovdje uzgajaju.“, istakao je Edin Ibrahimović, izvršni direktor za biznis operacije Binga.

Sada je aktuelna jabuka i kruška koju proizvodi i gazdinstvo Dimić, čiji se voćnjak proteže na 5 ha: „Godišnja proizvodnja jabuke i kruške u rodnoj godini nam je 150 do 200 tona. Sretan sam jer znam da ću to i prodati i da će se moje voće naći u Bingo trgovinama. Zadovoljan sam dosadašnjom saradnjom, a siguran da će ove godine biti još veći otkup, jer su potrebe Binga za domaćim voćem sve veće.“, rekao je Gojko Dimić, vlasnik gazdinstva.

Za nadolazeću sezonu berbe Bingo je iskazao namjeru širenja i jačanja kooperacije sa domaćim proizvođačima sa ovog područja, te istaknuo mogućnost preuzimanja do 12.000 tona, što predstavlja skladišni kapacitet distributivnog centra u Kozarskoj Dubici. Također, osim saradnje sa voćarima na ovom području Bingo je poduzeo i početni korak direktnog pristupanja desetinama različitih proizvođača povrća transparentno iznoseći svoje potrebe do kraja godine i namjeru otkupa preko 1.500 tona kupusa, lubenice, krompira, dinje, tikvice, luka i drugih sorti u 2020. godini.

Prijava na Bingo-Newsletter

Prijavom na naš newsletter primat će te obavijesti o novim akcijama, nagradnim igrama, novostima, oglasima.

Loading
Prijavom na naš newsletter primat će te obavijesti o novim akcijama, nagradnim igrama, novostima, oglasima.

Loading