Projekti za grant od 7000KM

Dragi glasači,

Zadovoljstvo nam je predstaviti biznis ideje koje su se posebne istaknule u mnoštvu pristiglih prijava u okviru projekta Odvažne i hrabre, to sve vi. U nastavku možete pročitati više o idejama žena poduzetnica koje su aplicirale na grant 7.000,00 KM. Na raspolaganju imate ukupno 5 bodova koje možete raspodijeliti prema vašoj želji. U slučaju dodjele više od 5 bodova unutar kategorije grant u visini 7.000,00 KM bodovi će biti nevažeći. Korisnik jedne mail adrese može glasati samo jednom unutar jedne kategorije.

Primjer 1 ispravnog dodjeljivanja bodova:

Projekat 1 – 5 bodova

Projekat 2 – 0 bodova

Projekat 3 – 0 bodova

Projekat 4 – 0 bodova

Projekat 5 – 0 bodova

Primjer 2 ispravnog dodjeljivanja bodova

Projekat 1 – 1 bod

Projekat 2 – 1 bod

Projekat 3 – 1 bod

Projekat 4 – 1 bod

Projekat 5 – 1 bod

Primjer 3 ispravnog dodjeljivanja bodova

Projekat 1 – 0 bodova

Projekat 2 – 3 boda

Projekat 3 – 1 bod

Projekat 4 – 1 bod

Projekat 5 – 0 bodova

Kandidati

Azerina Žujo

Ja sam Azerina Žujo, rođena sam u Mostaru 14. marta 1985.godine. Trenutno nastanjena u Čapljini. Po zanimanju ekonomista, ali nezaposlena u struci. Ipak, pored uloge supruge, majke četvero djece, dovoljno hrabra da učinim korak i pokrenem porodični posao. Marljivost, upornost i ambicioznost su riječi sa kojima bih se opisala. Mjesecima marljivo radim na projektu uzgoja aloe vere. Ambiciozno koračam u daljnju realizaciju plana proširenja proizvodnje koji za cilj ima pojavljivanje na tržištu sa biljkama i unikatnim saksijama za iste, kao i proizvodima od Aloe Vere. Pobjeda na natječaju „Odvažne i hrabre“ pomogla bi mi u ostvarenju mojih snova, ali i u kreiranju novih radnih mjesta u našem gradu. 

Ivana Jurić Dragomirović

Zovem se Ivana Jurić Dragomirović. Rođena sam 18. augusta 1986. godine. Živim u Srbcu.
Imam dugogodišnje iskustvo u izradi komadnog namještaja. Za sebe mogu reći da sam umjetnica i da se bavim izradom umjetničkih epoksidnih stolova, drvenih plata za posluživanje, restauracijom unikatnog namještaja ,kiparstvom, pozlatom… Pobjeda na natječaju bi mi pomogla u registraciji, kao i proširenju postojećeg biznisa, a u budućnosti i proširenje tima sa sedam do deset uposlenih. 

Jelka Vranješ

Zovem se Jelka Vranješ. Rođena sam 1985. godine i živim u Glamoču. Po profesiji sam ženski frizer, a sve svoje vrijeme sam posvetila odgoju svoje četvero djece, te nikad nisam bila zaposlena. Sada su djeca dovoljno odrasla i smatram da je pravo vrijeme da pokrenem svoj biznis, a moja životna želja je da imam sopstveni frizerski salon. Edukovana sam za moderne i trendovske frizure i način šišanja i  mislim da upravo jedan takav salon nedostaje u mjestu gdje živim. Pored kućanskih obaveza bavim se radom u nevladinom sektoru, pokrećem i realizujem humanitarne akcije u cilju pomoći drugima, radim na projektima projektima za podršku žena, omladine i djece. Iza sebe imam mnogo realizovanih projekata i ovo je prvi put da radim nešto i za sebe. Pobjeda na natječaju bi mi jako značila i pomogla u osamostaljenju. 

Tatjana Kreco

Zovem se Tatjana Kreco, rođena i živim u Banjoj Luci i imam 58 godina. Trenutno sam nezaposlena. Živim sama i bavim se uzgojem pudli, te kupanjem i šišanjem drugih kućnih ljubimaca. Završila sam Menadžment za finansije i bankarstvo i radila u banci na poslovima finansiranja. Nakon dobijenog otkaza kao višak radne snage, osjetila sam se zarobljenom u obavezama, a bez prihoda, bez tla pod nogama. Na svu sreću, imala sam svoje pse, koji su me izvukli iz depresije. Počela sam se baviti uzgojem, a to je nametnulo i potrebu sa uređivanjem mojih pasa. Tako je nastala ideja za otvaranjem grooming salona. Prvo sam to radila za svoje pse, učila i vježbala, išla na seminare i obuke. Sada je odluka o otvaranju salona zrela i ja sam spremna i hrabra i odvažna, kao uvijek kada sam donosila životne odluke. Spremna sam da prvi put u životu radim ono što volim, ono za šta imam vještine i znanje, ali i ljubavi u velikim količinama. Konačno ću moći reći da volim ono što radim i u čemu uživam. Potrebno je tako malo za pokretanje salona, a sad mi je ta prilika na dohvat ruke. Pobjeda na ovom natječaju omogućila bi mi da radim ono što volim, do momenta kada budem ostvarila uslove za penziju.

 

Timka Salihović

Moje ime je Timka Salihović. Rođena sam 1. marta 1968 godine. Živim u Kladnju, a po zanimanju sam ženski frizer. U budućnosti želim da se bavim se preradom dunje. Moj “Sir od dunje” već je izazvao velike simpatije kupaca, ali i pratioca na društvenim mrežama. Bio je izabran za najbolji proizvod u projektu Green Council-a – osnaživanje žena poduzetnica u ruralnim sredinama. U planu sam do ljeta da registrujem obrt i zasaditi sadnice dunje na 10 duluma. Pobjeda na natječaju bi mi znatno pomogla u tome. 

Prijava na Bingo-Newsletter

Prijavom na naš newsletter primat će te obavijesti o novim akcijama, nagradnim igrama, novostima, oglasima.

Loading