Projekti za grant od 5000KM

Dragi glasači,

Zadovoljstvo nam je predstaviti biznis ideje koje su se posebne istaknule u mnoštvu pristiglih prijava u okviru projekta Odvažne i hrabre, to sve vi. U nastavku možete pročitati više o idejama žena poduzetnica koje su aplicirale na grant 5.000,00 KM. Na raspolaganju imate ukupno 5 bodova koje možete raspodijeliti prema vašoj želji. U slučaju dodjele više od 5 bodova unutar kategorije grant u visini 5.000,00 KM bodovi će biti nevažeći. Korisnik jedne mail adrese može glasati samo jednom unutar jedne kategorije.

Primjer 1 ispravnog dodjeljivanja bodova:

Projekat 1 – 5 bodova

Projekat 2 – 0 bodova

Projekat 3 – 0 bodova

Projekat 4 – 0 bodova

Projekat 5 – 0 bodova

Primjer 2 ispravnog dodjeljivanja bodova

Projekat 1 – 1 bod

Projekat 2 – 1 bod

Projekat 3 – 1 bod

Projekat 4 – 1 bod

Projekat 5 – 1 bod

Primjer 3 ispravnog dodjeljivanja bodova

Projekat 1 – 0 bodova

Projekat 2 – 3 boda

Projekat 3 – 1 bod

Projekat 4 – 1 bod

Projekat 5 – 0 bodova

Kandidati

Andrea Čuljak

Moje ime je Andrea Čuljak, magistrica sam ekonomije, nezaposlena, udata i mama dvoje djece. Moja biznis ideja je osnivanje i registracija poduzeća koje bi se bavilo proizvodnjom prvog voćnog vina od jabuke, odnosno prvog domaćeg gaziranog cidera od 100% organskih jabuka sa plantaže u Tarčinu. Specifičnost našeg voćnog vina je to što osim što je prvi proizvod takvog tipa u BiH, u odnosu na svog tržišnog konkurenta ima samo jednu trećinu kalorija, a zastupljenost šećera je isključivo od jabuka te ima 32 grama šećera na litar proizvoda. Pobjeda na natječaju bi mi jako mnogo značila jer bih omogućila sebi, ali i drugima zaposlenje i radna mjesta. U prvoj godini poslovanja planirala sam zaposliti tri osobe, a u narednoj sezoni proširiti svoj tim na deset osoba.

Enesa Mukić

Zovem se Enesa Mukić. Imam 39 godina, udata i majka dva sina. Živim u Zavidovićima. Bila sam zaposlena 13 godina u tekstilnoj industriji, a velika želja mi je da ostvarim svoj san, pokrenem biznis i raspolažem svojim vremenom. Posao kojim se želim baviti je usko vezan za moju struku. Na ideju sam došla sasvim spontano kada sam na nagovor muža, koji je vozač po zanimanju, proizvela presvlake za sjedišta kamiona. Kvalitetom odrađenog posla bio je jako zadovoljan, a svi vozači i oni koji ih poznaju, znaju koliko je bitna urednost kabine kamiona. Tako je počela moja priča. U budućnosti imam u planu izrađivati presvlake za kabine sa mogućnošću odabira materijala, boja, vezom natpisa i loga i slično.  

Jelena Čabrić

Zovem se Jelena Čabrić. Rođena sam 8. augusta 1996. godine. Trenutno živim u neposrednoj blizini Zvornika, selo Zidonje (Papraća) i profesionalni sam vozač vozila C i E kategorije. Budući da u Zvorniku niti bližoj okolini ne posluju agencije za čišćenje, a potreba za istim je velika, došla sam na ideju da u budućnosti pokrenem jednu takvu. Radila sam istraživanje tržišta i zaključila da veliki broj ljudi živi užurbanim načinom života i ne stiže održavati higijenu svog životnog ili poslovnog prostora te bi to prepustili profesionalcima.  Agencija bi pružala usluge čišćenja privatnih kuća i stanova, ali i poslovnih prostora. U planu sam da registrujem svoj mali biznis, kreiram web stranicu i profile na društvenim mrežama i krenem sa oglašavanjem svojih usluga. Ovakva vrsta firmi obično je zastupljena u većim gradovima, ali i u manjoj sredini, kao što je Zvornik, jako je potrebna.  

Sanida Prevljak

Moje ime je Sanida Prevljak. Rođena sam 29. jula 1991. godine i živim u Konjicu. Diplomirani sam inženjer cestovnog saobraćaja, sa dugogodišnjim radom u struci, a moja želja i plan su da u Konjicu pokrenem saobraćajni centar za edukaciju teorijskog dijela vozačkog ispita. Misija bi mi bila uspjeh i zadovoljstvo kandidata, dobro objašnjenje propisa iz sigurnosti saobraćaja, sigurno upravljanje motornim vozilom, odličan uspjeh na polaganju vozačkog ispita i na kraju odličan vozač.  

Zineta Pršeš

Moje ime je Zineta Pršeš. Rođena sam 25. januara 1981. godine u Konjević Polju, a trenutno živim u Goraždu. Samohrana sam majka troje djece. Po zanimanju sam pekar/slastičar, a zanat sam usavršila u Švicarskoj gdje sam godinama radila kao slastičar. Ideju za biznis imam već odavno, ali nažalost nisam u mogućnosti da svoju ideju samostalno realizujem jer sam nezaposlena. Moja želja je proizvoditi praline/bombonjere od švicarske čokolade. Sigurna sam da bi moje slastice bile prepoznate kao kvalitetan proizvod i pravi simbol našeg grada, te da bi ih naši divni sugrađani jednako dobro prihvatili baš kao što su i nas.

Prijava na Bingo-Newsletter

Prijavom na naš newsletter primat će te obavijesti o novim akcijama, nagradnim igrama, novostima, oglasima.

Loading