Projekti za grant od 3000KM

Dragi glasači,

Zadovoljstvo nam je predstaviti biznis ideje koje su se posebne istaknule u mnoštvu pristiglih prijava u okviru projekta Odvažne i hrabre, to sve vi. U nastavku možete pročitati više o idejama žena poduzetnica koje su aplicirale na grant 3.000,00 KM. Na raspolaganju imate ukupno 5 bodova koje možete raspodijeliti prema vašoj želji. U slučaju dodjele više od 5 bodova unutar kategorije grant u visini 3.000,00 KM bodovi će biti nevažeći. Korisnik jedne mail adrese može glasati samo jednom unutar jedne kategorije.

Primjer 1 ispravnog dodjeljivanja bodova:

Projekat 1 – 5 bodova

Projekat 2 – 0 bodova

Projekat 3 – 0 bodova

Projekat 4 – 0 bodova

Projekat 5 – 0 bodova

Primjer 2 ispravnog dodjeljivanja bodova

Projekat 1 – 1 bod

Projekat 2 – 1 bod

Projekat 3 – 1 bod

Projekat 4 – 1 bod

Projekat 5 – 1 bod

Primjer 3 ispravnog dodjeljivanja bodova

Projekat 1 – 0 bodova

Projekat 2 – 3 boda

Projekat 3 – 1 bod

Projekat 4 – 1 bod

Projekat 5 – 0 bodova

Kandidati

Alma Alić

Ja sam Alma Alić, rođena sam u Tuzli 13. maja 1993. godine.

Moja velika strast i ljubav su igraće konzole kao što su Xbox, PlayStation, Nintendo, te sam početkom godine ostvarila svoj san i Tuzli registrovala servis koji nudi usluge popravka svih generacija igraćih konzola, ali i prateće opremu – džojstike, gaming slušalice i slično). Pobjeda na natječaju bi mi pomogla da unaprijedim svoj mali biznis i nabavim dodatne alate i opremu koja bi mi olakšala rad i servisiranje. 

Amela Bijedić

Moje ime je Amela Bijedić, sa porodicom živim u Lukavcu, a po zanimanju sam ekonomski tehničar.
Godinama se već trudim da ostvarim svoju najveću želju da pokrenem vlastiti posao – krojački salon, usavršim ono što već znam i dodatno se edukujem. Raditi za sebe, svoju dušu i svoje snove je neprocjenjivo, a na to su me motivisala i inspirisala moja djeca koja su razlog što sam se počela baviti šivenjem modnih dodataka za djecu. Bio je to moj način da provodim vrijeme s njima i ujedno iskažem svoje kreativne sposobnosti. Nakon toliko godina rada i truda smatram da pokrenem svoj biznis i pokažem sve ono što znam, a pobjeda na ovom natječaju bi mi jako pomogla u tome.

Amra Ćućurović

Moje ime je Amra Ćućurović, imam 24 godine, udata sam i živim u Mostaru. Drvorezbarstvo i tokarstvo je porodični posao koji se već godinama prenosi sa koljena na koljeno i ostvarenje mojih želja bi bilo da budem sljedeća u nizu koja će nastaviti da njeguje tu tradiciju. Svakodnevno sam nadograđivala svoje znanje i učila od svog oca, koji me strpljivo vodio kroz ovaj posao od moje petnaeste godine. Nakon što sam se udala nastavila sam s istom praksom i sada o ovom predivnom zanatu učim uz svog muža. Planiram registrovati obrt i  kupiti mini tokarnicu, dovoljno veliku za izradu stvari koje svakodnevno koristimo u kućanstvu – oklagije za kolače, posude za serviranje hranem tanjire, kašike, tacne i još mnogo toga. Također u planu imam i izradu dječijih igračaka koje će biti ekološki prihvatljive i sigurne za djecu.
Nakon pokretanja biznisa i usavršavanja u zanatu pokrenula bih i obuku za sve žene i djevojke koje imaju želju da nauče osnove proizvodenje drvenih suvenira, ali i mnogih drugih korisnih predmeta. 

Anesa Kihić

Zovem se Anesa Kihić, imam 26 godina i živim u Sarajevu.

Od malena imam želju postati kozmetičarka. Nažalost životne okolnosti mi to nisu omogućile, ali moja želja još uvijek živi i smatram da nikad nije kasno za ostvarenje životnih želja i ciljeva. Radeći poslove konobara uštedjela sam novac i priuštila sebi obuke i usavršavanja koja su potrebna za posao kojim se želim baviti ostatak života. Moja zamisao je otvoriti kozmetički salon koji bi imao raznovrsnu ponudu tretmana. Korak po korak počela sam sa opremanjem salona i par stepenika sam bliže ostvarenju svoga sna. Ponekad jeste naporno, ali želja za uspjehom je mnogo jača od toga. 

Belma Pivić

Zovem se Belma Pivić. Rođena sam 4. marta 1997. godine i živim u Sarajevu. Moja poslovna ideja jeste proizvodnja igračaka od recikliranog materijala brenda ” 387 made”. S obzirom da imam bogato iskustvo u proizvodnji i prodaji, i poznajem mnogo toga u ovoj oblasti jer je to moja strast, entuzijazam i odgovor na moju filantropsku ulogu u društvu, šta ja to kao pojedinac mogu doprinijeti, poboljšati svojim radom, svrhom, jeste upravo pokretanje ovog biznisa. Naš cilj je dati na važnosti proizvodnji, pokretanju biznisa u našoj zemlji, usprkos teškom vremenu u kojem smo, osigurati bezbrižno i zdravo okruženje za našu djecu. Prodajom izdvojiti sredstva za finansiranje dječjih užina u školama, izleta, ekskurzija, također, ono što nam je krajnji cilj jeste da kroz proizvodnju igračaka djeca nauče nešto više o bosanskohercegovačkoj tradiciji i kulturnoj baštini, jer želimo da jedna naša linija uključuje igračke sa tradicionalnom nošnjom i na taj način damo važnost svemu onome u čemu smo odrasli. 

Prijava na Bingo-Newsletter

Prijavom na naš newsletter primat će te obavijesti o novim akcijama, nagradnim igrama, novostima, oglasima.

Loading