Projekti za grant od 2000KM

Dragi glasači,

Zadovoljstvo nam je predstaviti biznis ideje koje su se posebne istaknule u mnoštvu pristiglih prijava u okviru projekta Odvažne i hrabre, to sve vi. U nastavku možete pročitati više o idejama žena poduzetnica koje su aplicirale na grant 2.000,00 KM. Na raspolaganju imate ukupno 5 bodova koje možete raspodijeliti prema vašoj želji. U slučaju dodjele više od 5 bodova unutar kategorije grant u visini 2.000,00 KM bodovi će biti nevažeći. Korisnik jedne mail adrese može glasati samo jednom unutar jedne kategorije.

Primjer 1 ispravnog dodjeljivanja bodova:

Projekat 1 – 5 bodova

Projekat 2 – 0 bodova

Projekat 3 – 0 bodova

Projekat 4 – 0 bodova

Projekat 5 – 0 bodova

Primjer 2 ispravnog dodjeljivanja bodova

Projekat 1 – 1 bod

Projekat 2 – 1 bod

Projekat 3 – 1 bod

Projekat 4 – 1 bod

Projekat 5 – 1 bod

Primjer 3 ispravnog dodjeljivanja bodova

Projekat 1 – 0 bodova

Projekat 2 – 3 boda

Projekat 3 – 1 bod

Projekat 4 – 1 bod

Projekat 5 – 0 bodova

Kandidati

Zorica Srdić

Zovem se Zorica Srdić. Rođena sam 16. marta 1981. godine. Po struci sam ekonomista, trenutno nezaposlena. Živim u Banjaluci. U budućnosti se želim baviti seoskim turizmom u općini Glamoč, koja po mom mišljenu ima veliki potencijal za tu vrstu turizma. Posjedujem veliku kuću na selu koju okružuju šuma i jezero. Smještena je na velikoj nadmorskoj visini gdje će naši gosti uživati u čistom zraku. U sklopu kuće nalazi se i prateći objekat – konoba, koja ima kapacitet od 20 objednih mjesta. U sklopu programa prenoćišta gosti bi bili usluženi domaćom hranom te obilaskom prirode i znamenitosti koje su od velikog historijskog i kulturnog značaja ovog mjesta. Registraciju domaćinstva planiram obaviti uskoro nakon što se objekat u potpunosti pripremi za takve svrhe i ispuni uslove za potrebne zakonske regulative turizma. Pobjeda na natječaju „Odvažne i hrabre“ uveliko bi mi pomogla u tome.

Emira Selimović

Moje ime je Emira Selimović. Imam 28 godina i živim u Donjem Vakufu. Po zanimanju sam nail artist. U našem gradu ne postoji kozmetički salon, a svjesni smo da je svakoj ženi potrebno iskustvo posjete kozmetičaru. Zbog toga sam odlučila da pokrenem vlastiti mali biznis i ženama iz svoga grada omogućim da izgledaju i osjećaju se ljepše. Želim pružiti vrhunsku uslugu klijenticama, uključujući stručnost, posvećenost, svjetske trendove i kvalitetne preparate. 

Jasmina Jusufović

Zovem se Jasmina Jusufović. Živim u Banjaluci i imam 53 godine. Po struci sam obućarski tehničar. Drugujem sa iglom, koncem i mašinom svoj cijeli život. Uljepšavam ljude od glave do pete, uljepšavam i njihove kućne ljubimce. U jednom trenutku sopstvenog rasta, shvatila sam da je bit u pomaganju ljudima, a ne u njihovom uljepšavanju. Danas sa ponosom mogu reci da u saradnji sa Udruženjem  organskih proizvođača  “Biotop” činim da se bolje osjećaju i bebe i stariji. Za bebe izrađujem  jastuke protiv grčeva punjene organskim košticama višanja, a u paleti proizvoda su i antidekubitalni dušeci sa 90 komora koji su izrađeni tako da se svaka koštica slaže u mjeri da pacijent ima senzaciju da leži na čaršafu dok ga koštice masiraju i pokreću mikrocirkulaciju. Pobjeda na natječaju bi mi omogućila registraciju sopstvenog biznisa, a kupovina adekvatnih mašina pomogla bi mi da unaprijedim svoj rad i pomognem još većem broju ljudi. 

Minka Abdibegović

Zovem se Minka Abdibegović, udata i majka dvoje djece. Strast mi je izrada domaćih torti, kolača (baklava, bašćaluka, hurmašica…) i raznovrsnih slastica. Radost mojih kupaca je i moja najveća radost. Svojim proizvodima uživam da uveličam svako slavlje. Bilo da se radi o svadbenim ili rođendanskim tortama i kolačima svaka torta ima svoju priču, te je rađena po starim, tradicionalnim receptima, i ne ostavlja ravnodušnim ni najistančanija nepca. Trenutno sam nezaposlena ali je registracija obrta u toku i to će postati moja osnovna djelatnost. Tokom posljednjih godina moja facebook stranica je doživjela pravu ekspanziju -hiljade pratilaca, a moji proizvodi, rađeni srcem, su konzumirani i izvan granica naše države. 

Sanela Agić

Zovem se Sanela Agić. Rođena sam 1974. godine. Živim u Sarajevu. Trenutno sam nezaposlena, ali imam iskustva u knjigovodstvenim poslovima, zbog čega sam i došla na ideju da pokrenem vlastiti knjigovodstveni servis koji će pružati administrativne i konsultantske usluge. Ukoliko bih osvojila grant sredstva u okviru projekta Odvažne i hrabre, to ste vi, uveliko bi mi se olakšali počeci poslovanja, ne samo zbog finansijskog aspekta, nego bi mi i to bio pravi vjetar u leđa. 

Prijava na Bingo-Newsletter

Prijavom na naš newsletter primat će te obavijesti o novim akcijama, nagradnim igrama, novostima, oglasima.

Loading