Somat i Persil za “Heroine zajednice”

Donirajte sredstva projektu “Heroine zajednice” kupovinom Somat i Persil proizvoda u Bingu,  u periodu od 20. juna do 14. jula 2019.

 Projekat “Heroine zajednice” pokrenuli su Henkel, Bingo i udruženje World Vision, s ciljem da zajedno s kupcima Somat i Persil proizvoda, pomognu majkama koje, unatoč, siromaštvu i svim drugim životnim nedaćama, uspješno podižu, motivišu i vaspitavaju svoju djecu, vrijedne su, optimistične i radišne.

“Svaka majka je heroina porodice, ali borba nekih majki posebno je izazovna. Te majke su heroine zajednice i potrebna im je naša podrška da nadvladaju prepreke na koje svakodnenvno nailaze dok podižu svoju djecu” poručili su iz World Vision. Ovo udruženje rado se odazvala pozivu Henkela da učestvuje u ovako velikoj dobrotvornoj akciji. 

“Kao društveno odgovorna kompanija, pokrenuli smo projekat koji je akcenat stavio na često nepravedno zanemarenu skupinu društva, a to su žene slabijeg imovinskog stanja, koje ipak uspijevaju biti uspješne majke i koje svoj optimizam i snagu svakoga dana daruju svojoj djeci”, pojasnili su iz Henkela motiv za pokretanje ove akcije. 

Projekat “Heroine zajednice” podržao je Bingo. Stoga, projektu doprinosite isključivo kupovinom Somat  i Persil proizvoda u Bingo trgovinama.